Одеська облрада зі скандалом і розмовами про фекалії провалила призначення Ройтбурда директором музею

Одеська облрада зі скандалом і розмовами про фекалії провалила призначення Ройтбурда директором музею

Фото: ТСН

Непримиренними опонентами художника виступили екс-регіонали.

В Одесі депутати облради не призначили директором художнього музею відомого у світі митця Олександра Ройтбурда, попри його перемогу на конкурсі та розроблений план порятунку аварійного музею. Найвагомішим аргументом проти виявилося уже не раз спростоване звинувачення, що колись художник малював свої картини людськими екскрементами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Голосувати проти активно закликали представники "Опозиційного блоку", зокрема Віталій Саутенков, який оголосив ганебною інформацію про нібито намальовані десятиліття тому Ройтбурдом картини за допомогою фекалій. "Хай він буде вісім разів генієм, але якщо людина, вибачте мене, дозволяє собі картину з назвою "Молитва"… Про що ми говоримо?", - твердив депутат облради.

Депутати Одеси не підтримали призначення директором художнього музею Олександра Ройтбурда

Депутати Одеси не підтримали призначення директором художнього музею Олександра Ройтбурда

Ройтбурд на сесію на поїхав, а аргументи опоблоківців назвав "казочкою Діда Панаса". За його словами, фейк про картини "з душком" уже не раз спростовували, а музейниця, яка начебто таємно зробила експертизу, отримала догану. "Проти мене розгорнули брудну компанію наклепів, цькування, брехні", - пояснив митець. Її він пояснює розбіжностями в політичних поглядах. На цьому акцентують і в обласній адміністрації. "Після проведеного конкурсу кількість бруду, яка була вилита на людину – воно ніяким чином не має нічого спільного з розумом. Причому ніхто не обговорював його програму", - констатував керівник області Максим Степанов.

Згадати про мистецтво перед голосуванням колег закликали інші депутати, але марно: з 80 присутніх майже половина взагалі не натиснула на кнопки, зо два десятки висловилися проти. Що робити тепер – невідомо, бо підстав  для скасування попереднього конкурсу немає, а без цього новий оголосити не можуть. Тож музей поки що залишається і без керівника, і без ремонту. Це означає, що вже традиційно під час дощів унікальні картини знову заливатиме водою.  

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація