Одеська прокуратура передала суду обвинувальний акт на екс-заступника голови ОДА

Одеська прокуратура передала суду обвинувальний акт на екс-заступника голови ОДА

Одеська прокуратура передала суду обвинувальний акт на екс-заступника голови ОДА

Його звинувачують у розгоні активістів під адміністрацією 19 лютого 2014 року.

Прокуратура Одеської області доправила до суду обвинувальний акт проти колишнього заступника голови Одеської облдержадміністрації , який організував розгін мирної акції під будівлею ОДА 19 лютого 2014 року, передає кореспондент ТСН.

Тепер Приморський районний суд Одеси може розпочати розгляд справи по суті. Чоловік нині перебуває під заставою у вісім мільйонів гривень. Злочин, у якому його підозрюють, він скоїв у змові з іншими особами, проте на даний час , крім нього, про підозру оголошено лише шістьом тітушкам, які брали участь у нападі. Усім – заочно, бо усі вони перебувають за межами країни.

"Направивши обвинувальний акт, ми впевнені, що суд розгляне справу по суті, розгляне її об'єктивно і прийме рішення, відповідно до якого причетні до злочину особи будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Він не єдиний підозрюваний за даною справою. В нас у розшуку перебувають понад шість тітушок так званих, які також приймали участь в розгоні мирної демонстрації громадян", - повідомив начальник управління прокуратури Одеської області Олег Литвак.

Нагадаємо, усього тітушок під облдержадміністрацією було близько двохсот. До центру міста їх привезли організовано, автобусами. Кремезні чоловіки у балаклавах та мотошоломах були озброєні металевими прутами, кийками та битками. У той день багато людей отримали травми, тітушки також потрощили кілька відеокамер знімальних груп і розбили мотоцикл, прикрашений українською символікою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація