Одеські копи зняли радянські прапори з BMW і двох будинків

За фактами використання забороненої символіки розпочато кримінальні провадження.

В Одесі 9 травня працівники Національної поліції затримали кількох осіб за порушення закону про заборону використання комуністичної символіки. В одному з випадків прапор СРСР розташував на своєму авто власник автомобіля BMW.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області, копам довелося переслідувати іномарку, перш ніж водій був вимушений зупинитися. На місці оформлення злочину працювала слідчо-оперативна группа, порушнику закону загрожує обмеження волі на строк до 5 років або ж позбавлення волі на той самий строк.

Мер Харкова вимагає у поліції взяти під охорону всі радянські пам’ятники

Мер Харкова вимагає у поліції взяти під охорону всі радянські пам’ятники

Інший випадок стався на вулиці Армійській, де мешканець однієї з багатоповерхівок вивісив радянський прапор з вікна своєї квартири. Чоловіка доставлено до Шевченківського відділення поліції, за фактом злочину розпочато кримінальне провадження.

Ще одна ситуація мала місце в селі Фонтанка Лиманського району, де місцевий житель вивісив червоний прапор із зображенням серпа та молота на фасаді власного помешкання. Це мало такі точно наслідки – зняття забороненої символіки, оформлення злочину та початок карної справи, за котрою порушникам загрожує 5-річне ув’язнення або обмеження волі. "Нагадуємо: виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів карається законом", - нагадали одеські правоохоронці.

Як уже повідомлялося, за даними поліції на середину дня 9 травня в Україні було затримано близько двох десятків осіб за використання радянської символіки. Також перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що затримано й керівника ГО "Січ", який зламав турнікет на вході до території проведення масових акцій у Києві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація