Одеський художній музей очолив один із найвідоміших та найдорожчих художників України

Одеський художній музей очолив один із найвідоміших та найдорожчих художників України

Фото: УНІАН

Депутати з "Опозиційного блоку" тривалий час намагалися протистояти призначенню Ройтбурда.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов призначив директором Одеського художнього музею відомого художника Олександра Ройтбурда.

Про це з посиланням на ОДА пише "LB.ua".

Як зазначається, контракт із Ройтбурдом підписаний на 5 років, протягом яких він зобов'язується зробити ремонт у приміщеннях і залучити до музею нових відвідувачів.

У Художньому музеї Одеси дощова вода залила зал з унікальними експонатами

У Художньому музеї Одеси дощова вода залила зал з унікальними експонатами

"Людина, яка пройшла конкурс і представила свою програму, повинна бути призначена на посаду. Я вірю, що Одеса дійсно стане культурним центром. Не тільки України, але і всієї Європи. Про це багато говорять, але коли доходить до справи, залишаються тільки розмови. Ми починаємо сьогодні, просто тут, з Художнього музею", - заявив очільник ОДА Максим Степанов.

Своєю чергою Олександр Ройтбурд подякував за призначення.

"Я радий, що, незважаючи на той жах і кількість бруду, який вилили мені на голову абсолютно неаргументовано, сьогодні ухвалено справедливе та законне рішення. Я дуже вдячний губернатору за підтримку і вольові дії", - сказав він.

Нагадаємо, Ройтбурд переміг у конкурсі на посаду директора Одеського художнього музею ще 6 грудня, проте депутати облради не призначили його. Найвагомішим аргументом "проти" виявилося уже не раз спростоване звинувачення, що нібито колись художник малював свої картини людськими екскрементами. До того ж представників "Опозиційного блоку" обурили антиросійські висловлювання художника.

"Вони розгорнули проти мене дуже брудну брехливу кампанію цькування. Їх не влаштовує моя політична позиція. Вважаю, що 2 травня 2014 року в Одесі було зупинено наступ "руської весни". Це перемога", - пояснював Ройтбурд.

Повʼязані теми:

Наступна публікація