Одеській області загрожують повені: через негоду починають евакуйовувати людей

Одеській області загрожують повені: через негоду починають евакуйовувати людей

Фото: Associated Press

Станом на 9:00 25 червня з 11 домогосподарств було відкачано 1,98 тис. куб. метрів води, роботи тривають.

В Одеській області очікують на повінь через негоду. Сьогодні голова ОДА Максим Куций провів термінову нараду в зв’язку з можливою повінню. Зазначається, що південь (українська Бессарабія) і північ області вже потерпають від негоди.

Про це повідомила пресслужба Одеської обласної державної адміністрації.

"Велика кількість води насувається із Західної України в наш регіон, і ми вже готуємось до зустрічі з природним лихом", - зазначив Куций.

Зазначається, що зараз мобілізовані керівники Біляївського та Білгород-Дністровського районів, Маяківської та Ясківської ОТГ. Передбачається, що саме ці райони можуть потрапити під удар негоди в першу чергу. Зараз чиновники спільно з працівниками ДСНС, поліцією та прикордонниками вживають необхідних заходів безпеки, зокрема спрямованих на обмеження доступу людей найближчими днями до потенційно небезпечних місць.

У посиленому режимі проводиться моніторинг та контроль за ситуацією на водних об`єктах.

"Цими вихідними жителям Одеської області та туристам краще пропустити відпочинок на річці або лимані. Це може бути смертельно небезпечно", - підкреслили в ОДА.

У регіональному главку ДСНС повідомили, що 24 червня до служби порятунку "101" надійшла інформація про те, що в селі Ананьївського району внаслідок рясних дощів підтопило 20 приватних будинків та домогосподарств. Співробітники ДСНС із одного будинку евакуйовані 6 мешканців, із них 4 дитини, та помістили їх до дитячого садка населеного пункту. Жителям інших будинків надано допомогу з евакуації домашніх тварин із затопленої території.

Раніше повідомлялося, що паводок у Чернівцях, у результаті якого затопило ринки, дороги, приватні помешкання буковинців, не працює насосна станція, завдав збитків щонайменше на 8 мільйонів гривень. Ситуацію у місті класифікували, як надзвичайну ситуацію природного характеру місцевого рівня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація