Одеський терорист розраховувався за зброю для "перевороту" наркотиками

Одеський терорист розраховувався за зброю для "перевороту" наркотиками

Фото: Ростех

В історії про затримання власника арсеналу є чимало незрозумілого.

Військова контррозвідка СБУ затримала одеського терориста під час купівлі зброї. За підозрюваним стежили, а впіймали його на місці злочину, йдеться сюжеті ТСН.19:30.

Після затримання виплило кілька загадок. Зокрема, кулеметник Військово-морських сил служив в АТО та говорить українською мовою. Силовики ж кажуть, що він ультраправих поглядів, але пропагував створення квазі-республік на кшталт "одеської народної".

Одесит придбав 12 автоматів Калашникова, щоб розстрілювати людей на Майдані

Одесит придбав 12 автоматів Калашникова, щоб розстрілювати людей на Майдані

Затриманий уже дав свідчення. "В період 20-21 лютого 2017 року нами планувався виїзд у місто Київ, де під час святкування третьої річниці Революції Гідності здійснити переворот", - каже він. Хто це "ми" – правоохоронці не розповідають. Натомість у СБУ оприлюднили запис переговорів терориста з куратором, в якому одесит просить іще зброї. "Хочу відзначити, що вся зброя – російського виробництва. Цікаво, що під час закупівлі зловмисник розраховувався не тільки грошима, а також і наркотиками", - розповів керівник главку військової контррозвідки Сергій Левченко.

Наразі затриманому інкримінують лише статтю 263 – незаконне поводження зі зброєю. За нею військовому загрожує покарання до 7 років за ґратами. Замах на вбивство та тероризм поки що не озвучують офіційно, а це означає, що у справі можуть з'явитися й інші фігуранти. Як повідомлялося, зловмисник оплатив та отримав 12 автоматів Калашникова та снайперську гвинтівку Драгунова.

Кореспондент ТСН Станіслав Фещенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація