Один облгаз Фірташа погодився добровільно зменшити платіжки споживачам

Один облгаз Фірташа погодився добровільно зменшити платіжки споживачам

Фото: УНІАН

Так йому вдалось уникнути штрафу.

Компанія "Харківміськгаз", що належить бізнесмену Дмитру Фірташу, погодилась добровільно перерахувати обсяги спожитого газу у платіжках харків'ян. Так компанія уникла штрафу за незаконні донарахування.

Про повідомили в прес-служба "Нафтогазу", посилаючись на відповідне рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Як зазначається, НКРЕКП прийшла з перевіркою до "Харківміськгазу" в межах доручення уряду. Компанію, як і решту облгазів Фірташа, підозрюють у донарахуванні зайвих обсягів спожитого газу, за який українці мають заплатити у своїх платіжках.

Перевірки НКРЕКП тривають. Сьогоднішня серія під назвою "Не треба – я сам". Ця безсмертна фраза з фільму про пригоди...

Опубліковано Нафтогаз України - Naftogaz Вівторок, 2 квітня 2019 р.

"Одразу з'ясувалось, що незаконні донарахування у платіжках були прикрим непорозумінням, яке Харківміськгаз виправив самостійно", — йдеться в повідомленні "Нафтогазу".

Раніше Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала 4 облгази на загальну суму 3,4 млн гривень та зобов'язала їх зробити перерахунок усім споживачам до 18 квітня.

Як повідомлялося, раніше в "Нафтогазі" українцям порадили скаржитися на дивні платіжки до Нацкомісії з регулювання енергетики. Експерти ж розповіли, що переплату можливо повернути, але не готівкою, а наступною оплатою послуги. Для цього необхідно написати заяву й надати її постачальнику комунальної послуги та чекати на візит її представника. Він звірить дані лічильника й передасть інформацію про помилку самій компанії постачальника, яка має переглянути суму в платіжці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація