"Один плюс один". Зеленський порадив, що дивитися українцям на карантині

"Один плюс один". Зеленський порадив, що дивитися українцям на карантині

Фото: Офіс президента України

Президент радить провести час із рідними та близькими.

Період всеукраїнського карантину пов'язаного з COVID-19 - це хороша можливість провести час із рідними та близькими. Президент України Володимир Зеленський радить використати ці моменти із користю, а тому дав кілька порад, що подивитися і почитати в карантинні вечори.

Про це він сказав під час вечірнього звернення 17 березня.

"Давайте використаємо цей час з максимальною користю і проведемо його із рідними та близькими. Будемо дивитися гарні фільми і читати хороші книжки. Зараз, до речі, у соцмережах всі питаю одне одного: "Що подивитися або що почитати?". Моя сьогоднішня рекомендація така: роман "Вцілілий" Чака Паланіка та "Музей покинутих секретів" Оксани Забужко. І дуже рекомендую чудовий французький фільм - "1+1". Бажаю нам усім 36, 6. Бережімо себе!", - сказав Зеленський.

Очільник держави закликав громадян не виходити на вулицю без нагальної потреби і подякував українцям за дотримання правил карантину, а надепів за продовження роботи у Верховній Раді. 

Крім того, Зеленський закликав громадян дізнаватися інформацію про COVID-19 лише з офіційних джерел і ретельно перевіряти усе те, що публікується у Мережі. Глава держави нагадав, що дізнатися усю актуальну статистику можна на сайті МОЗ й у соцмережах відомства.

"Тоді байки про розпилення зімікатів над Києвом будуть вас не лякати, а смішити", - підкреслив Зеленський.

Звернення Володимира Зеленського щодо повернення додому громадян, які перебувають за кордоном.

Володимир Зеленський пояснив співгромадянам, котрі наразі перебувають поза межами країни, як вони зможуть повернутися додому. Президент закликав таких осіб реєструватись у системі ДРУГ: https://friend.mfa.gov.ua/#/ Це допоможе дипломатам та спростить формування списків громадян, які мають терміново повернутися додому. Ті, кому не вдасться зареєструватися, мають звернутися до українського посольства чи консульства на території країни перебування. Це можна зробити електронною поштою або ж за телефоном гарячої лінії. Контакти на сайті МЗС: http://bit.ly/2WkUZab Крім того, Президент повідомив про створення хабових точок, потрапивши в які, українці зможуть дістатися додому безкоштовно або за пільговими цінами. Це Стамбул, Дубай, Абу-Дабі, Прага, Берлін, Варшава, Перемишль, Відень, Братислава, Рига та Вільнюс. Уся детальна інформація невдовзі буде на офіційному сайті МЗС: https://mfa.gov.ua/ Також Володимир Зеленський поділився таким переліком корисних посилань: • Оперативна карта роботи пунктів пропуску на час карантину: http://www.customs.gov.ua/?p=533 Канали комунікації Міністерства охорони здоров’я: • Сайт: http://moz.gov.ua/ • Сторінки у Facebook: www.fb.com/moz.ukr та https://www.facebook.com/moz.ukr/ • Twitter: https://twitter.com/MoH_Ukraine • YouTube-канал: http://bit.ly/39ZKKfo • Офіційні Telegram-канали: @mozofficial та Коронавірус_інфо – @COVID19_Ukraine • Відповіді на основні запитання про COVID-19: http://covid19.com.ua • Instagram: @yemets.moz

Опубликовано Офіс Президента України Вторник, 17 марта 2020 г.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. 

Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом.Того ж дня ввечері у Києві зафіксували два випадки захворювання на коронавірус.

Коронавірус в Україні

Коронавірус в Україні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація