Одіозний екс-прокурор Сус під домашнім арештом відкрив ферму біткоїнів

Одіозний екс-прокурор Сус під домашнім арештом відкрив ферму біткоїнів

Фото: ТСН

Чоловік твердить, що новий бізнес уже змінив його життя.

Звільнений із Генеральної прокуратури України Дмитро Сус відбув термін домашнього арешту та отримав статус вільної людини, попри кримінальне провадження, котре має врешті розглянути суд. Півроку перебування у власній квартирі в Хмельницькому прокурор використав на побудову власного бізнесу в інтернеті, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Сус прославився на всю країну, коли записав елітний позашляховик у понад мільйон гривень на 87-річну бабусю. Слідчому доручили вести справу "діамантових прокурорів", але після кількох скандалів поспіль Суса самого звинуватили у зловживанні службовим становищем, перепродажі гральних автоматів, брехню у декларації та навіть катуванні детективів НАБУ. Тепер слідчий радіє, що все склалося саме так: "Я такий щасливий! Я просто думаю, що мене попхали в правильний час!"

Скандальний екс-прокурор Сус за час домашнього арешту організував у квартирі біткойн-ферму

Скандальний екс-прокурор Сус за час домашнього арешту організував у квартирі біткойн-ферму

Його ентузіазм зумовлений новою справою, котру Сус розпочав уже під домашнім арештом, і котра виявилася успішною. Екс-прокурор влаштував біткойн-ферму і виробляє електронну валюту. Це приносить йому більший дохід, ніж зарплата в ГПУ – понад 2 тисячі доларів на місяць. Також він майструє ферми на замовлення, а серед клієнтів трапляються навіть колишні колеги. "Ми зараз говоримо за київських, місцеві прокурори ще не замовляли. Колеги поки по три тисячі доларів, більше бояться, що воно прогорить", - розповів він.

Сус присягається, що на електронних грошах, які нині ніяк проконтролювати, не відмиває незаконно здобуте в ГПУ, а лише правильно інвестує чесно зароблені кошти. Майбутнє він тепер пов’язує саме з електронними грошима та важко погоджується із перспективою опинитися за ґратами, хоч йому загрожує ув’язнення строком від 5 до 10 років. "Воно вже налаштоване, воно вже буде і без мене працювати", - каже Сус про свою ферму.

За його словами, скандальний позашляховик бабусі вже продано, а сам він почувається впевнено і навіть сподівається відсудити зарплату, яку втратив за час арешту. До прокуратури ж повернеться хіба за цими грошима. "Я відверто вам кажу – я відкрив нове життя", - твердить він.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація