Одна випускниця на школу: на Рівненщині пролунав унікальний останній дзвоник

Одна випускниця на школу: на Рівненщині пролунав унікальний останній дзвоник

Самотню 11-класницю вітала оплесками вся школа.

У селі Грушвиця Рівненської області для однієї випускниці Оксани Зінчук пролунав останній дзвоник. У дівчини не було сусідів по парті та не буде випускного вечора, натомість був персональний класний керівник, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Коли я комусь розказую, що я одна – це для всіх великий шок, ніхто не вірить", - зізнається дівчина. Вона виявилася єдиною з-поміж дев'яти учнів, хто залишився вчитися до 11 класу, а не пішов зі школи після 9-го чи 10-го. "Це було так само, як і репетиторство. Нічого особливого, просто з вчителем сам на сам. Були можливості краще почати вчитися", - бачить позитив у самотньому навчанні Оксана.

На Рівненщині за майже півстоліття серед 130 учнів – єдина випускниця

На Рівненщині за майже півстоліття серед 130 учнів – єдина випускниця

Вчителі зізнаються, що навчати одну дитину важче, ніж цілий клас, бо матеріал засвоюється швидше. Натомість зав'язуються близькі стосунки. "Таке враження, що це випуск у моєї доньки чи особисто в мене", - зізналася у своєму хвилюванні класна керівниця Ірина Кривко.

Оксану на святковій лінійці директор назвав гордістю всієї школи. "Вона в нас чарівна дівчинка, активна, приймала участь у різних заходах. Вона в нас і спортсменка, і пропрацювала в художній самодіяльності", - розповів Ярослав Ткачук. Від такої уваги випускниця зніяковіла, але не стала приховувати захвату. "Емоції переповнюють мене, мені дуже приємно. Взагалі вся увага на мене, мені це дуже подобається", - зізналася вона. А ще дівчина розповіла, що поступає до вишу та планує в майбутньому стати вчителькою.

Кореспондент ТСН Анна Махно

Повʼязані теми:

Наступна публікація