Одна з кращих школярок історичного першого ЗНО нині працює в ООН

Одна з кращих школярок історичного першого ЗНО нині працює в ООН

Рада Безпеки ООН / Фото: Reuters

Дівчина робить дипломатичну кар’єру і будує особисте щастя.

Десять років тому перше в історії України зовнішнє незалежне оцінювання було сміливою новацією і шансом для випускників шкіл потрапити одразу до омріяного університету. Ним скористалася Анна Меленчук, котра отримала максимально можливі оцінки по всіх тестах, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Без ЗНО я навряд чи поступила в інститут міжнародних відносин. Хоча я завжди мріяла бути дипломатом, представляти Україну", - зізналася дівчина. Вона здобула дипломи ще чотирьох європейських університетів, причому завжди з відзнакою. У свої 25 Анна встигла постажуватися у канадському уряді й попрацювати в британському Червоному хресті, віднедавна пробилася на роботу в ООН.

Працівник ООН розповіла, як ЗНО допомогло їй побудувати кар'єру

Працівник ООН розповіла, як ЗНО допомогло їй побудувати кар'єру

Нині Анна нахвалює свій прогресивний офіс, бо там майже не використовують папір та економлять електрику. "Ми використовуємо такі світлові тунелі", - розповіла дівчина. Головна людина українського офісу ООН Ніл Вокер називає Анну "однією з найрозумніших людей, кого ми маємо", - заявив політик. Анна наймолодша у представництві, але місії їй доручають недитячі.

Як уже повідомлялося, перше ЗНО у 2008 році сприйняли позитивно лише 25% українців, тоді як 40% були проти. Сьогодні більше половини громадян підтримують тести, натомість кількість незадоволених зменшилася майже  вдвічі. Доля випускників, які свого часу склали ЗНО на найвищі 200 балів, склалася по-різному. 

Кореспондент ТСН Мирослав Ганущак

Повʼязані теми:

Наступна публікація