"Одна з найкращих за ефективністю": Зеленський оцінив вакцину Covishield, яка прямує до України

"Одна з найкращих за ефективністю": Зеленський оцінив вакцину Covishield, яка прямує до України

Фото: Офіс президента України

Президент також розповів про перемовини щодо постачання ще однієї вакцини з Індії.

Президент Володимир Зеленський заявив, що вакцина від коронавірусу Covishield (місцева назва вакцини Oxford-Astra Zeneca, розробленій у Британії), що прямує до України з Індії, є однією з найкращих за ефективністю.

Про це він сказав на пресконференції на форумі "Україна 30. Інфраструктура".

Відповідаючи на запитання щодо ефективності вакцини AstraZeneca (Covishield), Зеленський сказав: "Одна з найкращих на сьогодні вакцин... Ми ж говоримо про дві вакцини, на яких ми ставимо перші пріоритети — Pfizer та AstraZeneca... Зараз ми говоримо про першу саме AstraZeneca, але окремо в Індії ми спілкуємося про ще одну вакцину". (Ймовірно, йдеться про постачання в Україну американської вакцини NovaVax, яка виробляється за ліцензійними угодами в Індії. - Ред.).

Президент додав, що не хоче прогнозувати, коли саме прибуде партія вакцини AstraZeneca, водночас він підтвердив, що препарат наразі перебуває на прямому маршруті до України. "(Вакцина. - Ред.) завантажена вже, з заводу виїхала в нашому напрямку (України. - Ред.)". 

Нагадаємо, Україна домовилась з Індією про поставку перших 500 тисяч доз вакцини Covishield, яку виготовляють у індійському Інституті сироватки крові (Serum Institute of India) за ліцензією Oxford-Astra Zeneca. Очільник МОЗ Максим Степанов, який пізно увечері 19 лютого полетів до Індії за вакцинами AstraZeneca, відзвітував про поставки препарату до України. Наразі вакцина вже прямує до України, її прибуття відбудеться найближчими днями. 

Водночас голова Національної медичної палати України Сергій Кравченко заявив, що вакцина Covishield (за ліцензією Oxford-Astra Zeneca) не може бути зареєстрована та застосована в Україні, поки її виробник — Індійський Інститут сироваток (Serum Institute of India) не отримає української національної GMP-сертифікації.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація