Одруження, здоровий спосіб життя і спілкування з друзями: як попередити старече слабоумство

Одруження, здоровий спосіб життя і спілкування з друзями: як попередити старече слабоумство

Фото: pixabay.com

Виявилося, що сімейне життя – найкращий спосіб зберегти ясний розум.

Шлюб – найкраща профілактика старечого слабоумства. Такого висновку дійшли британські науковці, йдеться в повідомленні Сніданку з 1+1.

Вони довели, що самотні люди частіше страждають від деменції або розладів роботи головного мозку. Сімейне життя – найкращий спосіб зберегти ясний розум. Дослідники з Лондона довели, що самотні люди найбільш схильні до розвитку деменції або так званого набутого слабоумства. Науковці провели 15 досліджень, в яких взяли участь жителі США, Європи, Південної Америки та Азії. Загалом опитали понад 800 тисяч людей і з’ясували: у затятих холостяків та незаміжніх жінок деменція розвивалася на 42% частіше, ніж у сімейних людей. Дослідники пояснили це не самим фактом шлюбу, а умовами сімейного життя. Мовляв, одружені люди зазвичай ведуть більш здоровий спосіб життя та більш соціально реалізовані. А це тренує пам'ять та розумові здібності.

Деменція зазвичай вражає людей від 60 років. За даними ВООЗ, захворювання вже діагностували у 45-ти мільйонів людей і щороку кількість хворих збільшується.

Серед інших способів попередити цю хворобу – позбутися шкідливих звичок та зайнятися спортом. Зміцнюють розумові здібності також творчі хобі, вивчення іноземних мов та регулярне спілкування з друзями.

Раніше повідомлялося, що в Австралії побудують перший житловий комплекс, розроблений спеціально для людей з деменцією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація