Офіцери з Феодосії їдуть до Києва і бояться, що їх назвуть зрадниками

Офіцери з Феодосії їдуть до Києва і  бояться, що їх назвуть зрадниками

У Феодосії морпіхи чекають на переміщення до континентальної України / Фото: УНІАН

Після штурму частини у полоні залишилось двоє, всіх інших – відпустили.

14 офіцерів батальйону морської піхоти з Феодосії після того, як їх випустили російські військові, вирушили до Києва, повідомляє кореспондент ТСН.

За словами офіцерів, вони хочуть приїхати до Києва до Генштабу і вимагатимуть, щоб їх прийняли на материковій частині України. З 60-70 матросів батальйону служити Україні й далі хочуть 43, а також всі офіцери. Єдине, чого побоюються, що за межами півострова їх не приймуть.

"Якщо в Україні нам не дадуть проїхати до Генштабу і визнають зрадниками, ми повернемося в Крим. Ми боїмося, щоб не вийшло, як з українськими прикордонниками, які виїхали з Керчі, приїхали до кордону, а їм кажуть: "Чого ви сюди приїхали? Ви зрадники Батьківщини!"" - сказав один з офіцерів батальйону.

Морпіхи стверджують, що вони були беззбройними, адже отримали наказ від Міноборони скласти зброю. В полоні залишаються комбат і його заступник – їхнє місцезнаходження невідоме.

Нагадаємо, є інформація, що сьогодні по рішенню РНБО на 15-ту годину заплановано вивід батальйону морської піхоти з Феодосії.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація