Окупанти через дипломатів намагаються передати паспорти України екіпажу судна "Норд"

Окупанти через дипломатів намагаються передати паспорти України екіпажу судна "Норд"

Окупанти через дипломатів намагаються передати паспорти України екіпажу судна "Норд"

Фото: Прес-служба Державної прикордонної служби України

За ними вони зможуть безперешкодно пройти через КПВВ.

Окупаційна влада Криму намагається через адвокатів та дипломатів передати членам екіпажу керченського судна "Норд" наявні  у тих дома паспорти громадян України, щоб вони за ними змогли в'їхати на півострів.

Про це повідомив у Facebook постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

"За наявною інформацією, окупаційна влада через адвокатів та дипломатів пробує терміново передати такі легальні документи (паспорти громадян України) з Криму для членів екіпажу. Бо вдома у них вони, звісно, є, та за ними їх пропустять в Крим через КПВВ без проблем", - написав Бабін.

Важливо! Інформація поширена сьогодні в ЗМІ щодо нібито наявної домовленості РФ з владою України про організований...

Posted by Borys Babin on Sunday, April 8, 2018

Він додав, що "за виданими окупаційною владою РФ "аусвайсами" ніхто нікого в Крим не пропустить, маємо чітку позицію ДПС України".

Раніше повідомлялося, що команда кримського судна "Норд", яке було затримане в Азовському морі, спробувала покинути територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" на Харківщині за допомогою російських дипломатів.

Нагадаємо, 25 березня в українських водах Азовського моря прикордонники затримали судно з окупованого Криму, яке займалося рибальством під прапором Російської Федерації. Риболовецьке судно "Норд" перебувало за 15 миль від Обитічної коси. Екіпаж з 10 людей займався ловом риби і встиг наловити більше 5 тонн морепродуктів. Після затримання з'ясувалося, що судно прописане на окупованій території, тобто в Криму, а у рибалок були паспорти Російської Федерації, видані в Керчі.

Український суд 30 березня заарештував судно "Норд". На членів команди були складені адміністративні протоколи, а капітану Володимиру Горбенку інкримінують "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави" і загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Херсонський міський суд обрав Горбенку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави.

Федеральна служба безпеки РФ зі свого боку відкрила кримінальну справу за статтею російського Кримінального кодексу "Викрадення судна повітряного або водного транспорту або залізничного рухомого складу".

Повʼязані теми:

Наступна публікація