Окупанти готують Києву рахунок на сотні мільярдів доларів за економічні збитки Криму

Окупанти готують Києву рахунок на сотні мільярдів доларів за економічні збитки Криму

Фото: YouTube

Незаконні керівники півострова додумалися розпочати підрахунок претензій з 1991 року.

Окупаційна російська адміністрація на анексованому українському півострові Крим вирішила підрахувати "збитки" і виставити претензії щодо них офіційному Києву. Про відповідну ініціативу розповів так званий керівник "парламенту" регіону Володимир Константинов, повідомляють РИА Новости.

Посібник окупантів оголосив події Революції Гідності в України спробою знищення міфічного "кримського народу". За це Києву також готують рахунок. "Нам потрібно порахувати, скільки ми повинні отримати компенсації за саму спробу нас знищити як народ, це було метою державного перевороту, і наскільки я розумію, цією метою залишається", - сказав Константинов.

Він уточнив, що до цього списку також додадуться "слабке фінансування" півострова протягом 1991-2014 років із бюджету України, а також збитки від анексії автономії Росією – зокрема, блокади води, продовольства, відключення електроенергії, а також втрати, спричинені згортанням діяльності у Криму українських банків. "Ціна наших претензій дуже велика, вона обчислюється сотнями мільярдів доларів", - заявив приспішник окупації АРК.

Тим часом НАК "Нафтогаз України" вимагає від Російської Федерації понад 8 млрд доларів США компенсації за активи в анексованому Криму. У цієї справи, на відміну від ініціативи окупантів, є перспективи юридичного успіху – позов розглядає Третейський суд у Гаазі в Нідерландах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація