Окупанти обшукали домівку 65-річної кримської татарки

Окупанти обшукали домівку 65-річної кримської татарки

Окупанти обшукали домівку 65-річної кримської татарки

Фото: Facebook/Кримська солідарність

Під час обшуку нічого не знайшли.

В окупованому Росією Криму до кримської татарки прийшли з обшуками російські спецслужби. Вони шукали документи, або предмети пов'язані з кримінальною справою її сина.

Про це повідомляє Кримська солідарність.

Як відомо, зранку до 65-річної кримської татарки Шейде Асанової в селі Курське Білогірського району приїхали силовики. Вони їй повідомили що обшук триватиме за постановою Київського райсуду від 3 березня 2020 року по кримінальній справі, в рамках якої проходить її син. За підсумками обшуку силовиків, документів або предметів, що мають значення для слідства не знайшли.

"Одразу відчинила двері. Зброя, символіка загону Номана Челебіджихана є? Я їм сказала: "Дивіться, будь ласка. У мене нічого немає". Оглянули будинок і написали, що під час обшуку нічого не виявлено і пішли. Від свідчень я відмовилася", - розповіла Шейде Асанова.

Син Шейде Асанової - це Рустем Асанов, який від 2016 року живе на території материкової Україні.

Зазначимо, після анексії Криму на півострові регулярно відбуваються обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, членів Меджлісу кримськотатарського народу. Також обшукують кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".

Нагадаємо, 11 березня повідомлялося, що в окупованому Криму у Бахчисараї і Бахчисарайському районі силовики обшукують сім будинків кримських татар. Окупанти прийшли до будинку ведучого телеканалу ATR Сейтумера Сейтумерова. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація