ФСБ у Криму заявила про обшуки в учасників добробатів, які базуються в Херсонській області

ФСБ у Криму заявила про обшуки в учасників добробатів, які базуються в Херсонській області

Фото: atributia.ru

Незаконні обшуки ФСБ проводить в окупованому Криму.

В анексованому Росією Криму співробітники ФСБ повідомили про обшуки у нібито учасників кримськотатарскього добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана. Про це повідомляє видання ТАСС.

"УФСБ Росії по Республіці Крим і місті Севастополі в рамках розслідування кримінальних справ, порушених за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 208 КК РФ (Організація незаконного збройного формування або участь у ньому. Санкція статті передбачає ув'язнення на строк від 8 до 15 років – ред.), щодо двох жителів Республіки Крим, проводяться слідчі дії та оперативно-розшукові заходи за місцем їхньої реєстрації і проживання", - йдеться у повідомленні.

Російські силовики стверджують, що вказані особи є нібито учасниками батальйону, який діє у Херсонській області.

Крім того, за інформацією сторінки у соцмережі Facebook "Кримська солідарність", обшук провели у Сімферополі.

"Годину тому в "Кримську солідарність" звернулися з повідомленням про обшук у мікрорайоні Фонтани Сімферопольського району. Слідчі заходи проходять в родині Аріфова за адресою вул. Емель, будинок 49.

Активісти виїхали за цією адресою і зараз з'ясовують обставини", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що було порушено кримінальну справу на доньку голови сім'ї - Евеліну Аріфову. За інформацією батьків донька зараз перебуває на території України. Обшук почався о 6:00 і закінчився о 8:30 ранку. Під час обшуку було вилучено планшет. Після обшуку співробітники ФСБ вручили батькам Евеліни повістку на п'ятницю, 25 січня 2019 року.

❗️❗️❗️ ОБЫСК UPD. Было возбуждено уголовное дело на дочь главы семьи - Эвелину Арифову. По информации родителей их дочь...

Опубліковано Крымская солидарность Вівторок, 22 січня 2019 р.

Нагадаємо, 16 листопада 2018 року в окупованому Росією Криму ФСБ проводила масові обшуки і затримання представників міжнародної релігійної організації "Свідків Єгови" в Джанкої.

ФСБ планує фальсифікувати справу Бекірова - адвокат

ФСБ планує фальсифікувати справу Бекірова - адвокат

Повʼязані теми:

Наступна публікація