Окупанти планували провокації: що відбувається в Енергодарі та на ЗАЕС

Окупанти планували провокації: що відбувається в Енергодарі та на ЗАЕС

Російські окупанти планують провокації на ЗАЕС / Фото: Associated Press

Наразі ситуація під контролем.

Ніч в Енергодарі, де перебуває Запорізька атомна електростанція, минула без надзвичайних подій. Напередодні розвідка попереджала про підготовку росіян до провокацій на ЗАЕС.

Про це повідомив мер міста Дмитро Орлов.

"Ніч в Енергодарі минула без надзвичайних подій. Станом на ранок ситуація залишається незмінною", - написав Орлов.

Очільник Нікопольскої РВА Євген Євтушенко вранці повідомив, що радіаційний фон не перевищує звичайні показники.

"За наявною інформацією в місті Енергодар та на станції на цю хвилину без надзвичайних ситуацій", - писав Євтушенко.

Раніше представник ГУР Міноборони Андрій Юсов заявив, що росіяни планують провокацію на Запорізькій АЕС. Вони збираються зробити імітацію удару по об'єктах станції і звинуватити у цьому ЗСУ.

З його слів, на території ЗАЕС окупанти вже розмістили відповідні засоби ураження, а після здійснення провокації вони хочуть задіяти так званих експертів "Росатому", які зафіксують удари. Паралельно запросять представників іноземних структур, зокрема, МАГАТЕ.

"Мета цієї провокації — звинувачення України в нібито обстрілі Запорізької атомної станції. Але головна мета росіян — це перешкоджання діям українських Сил безпеки і оборони щодо звільнення наших окупованих територій на Сході та Півдні України. Адже після цього окупанти можуть вимагати мораторій на військові дії", — пояснив Андрій Юсов.

В останні тижні російські збройні сили зміцнюють оборонні позиції, обладнають нові вогневі точки та мінують територію навколо Запорізької АЕС. А камери спостереження зосереджені на північ у бік території, яку контролює Україна, повідомило агентство Reuters.

На думку президента "Енергоатому" Петра Котіна, попри оборонні споруди, окупанти залишать ЗАЕС, якщо побачать, що дорога між Енергодаром і Мелітополем буде перерізана.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація