Окупанти у Феодосії судять кримськотатарського активіста за публікацію у Facebook

Окупанти у Феодосії судять кримськотатарського активіста за публікацію у Facebook

Кримськотатарський активіст Сулейман Кадиров / Фото: Facebook/Антон Наумлюк

Йому інкримінують "сепаратизм" та невизнання кордонів Російської Федерації.

В окупованому Російською Федерацією Криму, у Феодосії, судять кримськотатарського активіста за публікацію у Facebook фрази "Крим - це Україна", інкримінуючи йому сепаратизм.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У суді окупантів Кадирова звинувачують у "закликах до порушення територіальної цілісності Росії за коментар у Facebook: "Крим – це Україна, завжди є і буде". Зазначається, що на минулому засіданні суду, яке відбувалося 20 грудня минулого року, адвокати доводили фальсифікацію слідства проти Кадирова.

"Сулейман Кадиров у суді. Звинувачується в закликах до порушення територіальної цілісності Росії за коментар в Facebook: "Крим - це Україна, завжди є і буде", - пише на сторінці у Twitter кореспондент "Радіо Свобода" Антон Наумлюк.

Кримінальну справу проти кримськотатарського активіста порушили у жовтні 2016 року. Російські окупанти у Криму підозрюють його у "сепаратизмі" та невизнанні кордонів Росії. 

Сулеймана Кадирова вже затримували у травні 2017 року, коли він прийшов покласти квіти до пам'ятника жертвам депортації у Феодосії. Того ж дня російські силовики затримували кримськотатарських активістів у Сімферополі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація