Окупанти в Криму "настійно порекомендували" не вживати слово "меджліс"

Окупанти в Криму "настійно порекомендували" не вживати слово "меджліс"

Поклонська: на території Криму не зареєстровані організації з найменуванням "меджліс" / Фото: Facebook Наталі Поклонської

Поклонська стверджує, що таких організацій немає.

Так званий прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська заявила, що офіційно зареєстрованих організацій в Криму і Севастополі зі словами "Меджліс", "Управління Меджлісу", "Меджліс кримсько-татарського народу" не існує.

Про це йдеться в її листі до Міністерства внутрішньої політики, інформації та зв'язку окупованого Криму.

"Прокуратура Республіки Крим, посилаючись на інформацію головного управління Міністерства юстиції Російської Федерації у Республіці Крим та Севастополя, повідомляє, що на території республіки не зареєстровані некомерційні організації з найменуванням або частиною найменування "Меджліс", а також "Меджліс кримсько-татарського народу", - наголошується в повідомленні відомства.

Поклонська говорить, що згідно з даними автоматизованої інформаційної системи обліку некомерційних і релігійних організацій, в Російській Федерації зареєстровано всього два громадських об'єднання, які використовують у своєму найменуванні зазначені слова й словосполучення: Регіональна громадська організація Меджліс татарських мурз Республіки Татарстан; Регіональний громадський благодійний фонд допомоги народам мусульманської культури та інших етнічних меншин "Меджліс" (Збори) р. Москва.

Міністерство внутрішньої політики та інформації після її листа вирішило "настійно рекомендувати" засобам масової інформації Криму "припинити використання в новинних сюжетах, статтях та інтерв'ю найменування або частин найменування неіснуючих організацій".

Нагадаємо, 20 вересня рівно опівдні на кордоні між материковою Україною і окупованим півостровом припинився рух вантажівок. Три пункти пропуску Чонгар, Каланчак та Чаплинку, якими можна дістатися в Крим, взяли під свій контроль громадські активісти, щоб не пускати більше на анексированную територію товари з України.

Акцію ініціював Меджліс кримськотатарського народу. Його лідери вимагають скасувати закон про вільну економічну зону "Крим": він звільняє від сплати податків підприємців, які торгують з Україною, і фактично легалізує "сірі" схеми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація