Окупанти заявили про самогубства трьох арештантів у СІЗО Сімферополя

Окупанти заявили про самогубства трьох арештантів у СІЗО Сімферополя

Фото: pixabay.com

Правозахисники вважають малопереконливою таку причину смерті.

У СІЗО Сімферополя за два місяці вчинили самогубство троє арештантів.

Про це повідомили в управлінні російської Федеральної служби виконання покарань в окупованих Криму і Севастополі.

Згідно з повідомленням, дві людини вчинили самогубство у березні 2018 року, ще одна — у квітні. Четвертий ув'язнений завдав собі поранення в шию, але був вчасно доправлений до лікарні.

Таким чином в управлінні прокоментували інформацію ЗМІ, що в квітні в СІЗО-1 Севастополя неприродною смертю померли чотири людини.

19 квітня «Кримська правозахисна група» повідомила, що 6 квітня в СІЗО були знайдені повішеними 69-річний Сервер Білялов і 46-річний Олег Гончаров, а 12 квітня — 23-річний Дмитро Шапошник. Наступного дня в камері для новоприбулих знайшли з перерізаним горлом 39-річного Іслама Іскерова.

Правозахисники вважають, що версії про самогубство "можна розглядати як малопереконливі" і наводять причини.

"Сервер Білялов розраховував через нововиявлені обставини на припинення кримінального переслідування та звільнення від покарання найближчим часом. Дмитро Шапошник був «знайдений» повішеним у карцері. Однак це місце, куди поміщають людей після ретельного особистого огляду, і ув'язнений перебуває там один під постійним наглядом. Не зрозуміло, що могло спонукати Іслама Іскерова, звинуваченого у крадіжці за ст. 158, ч. 1 КК РФ, максимальне покарання за якою - два роки позбавлення волі, а мінімальне - штраф до восьми тисяч рублів, перерізати собі горло", - йдеться в повідомленні.

Раніше Державний департамент США зафіксував порушення прав людини в окупованому Криму в 2017 році - тортури, обмеження свободи ЗМІ, блокування сайтів, обмеження в пересуванні і участі в політичному процесі, а також насильство проти етнічних українців і кримських татар.

Повʼязані теми:

Наступна публікація