Бійка Ляшка та Геруса. Суд обрав запобіжний захід "радикалу"

Бійка Ляшка та Геруса. Суд обрав запобіжний захід "радикалу"

Фото: УНІАН

Екснардепа відпустили на поруки.

Суд 19 листопада обрав запобіжний захід екснардепу Олегу Ляшку після бійки з депутатом від "Слуги народу" Андрієм Герусом. Лідера "Радикальної партії" відпустили на поруки.

Бориспільський міський районний суд розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу для колишнього народного депутата від "Радикальної партії" Олега Ляшка і вирішив відпустити його під особисте зобов'язання Вікторії Сюмар та депутата Михайла Волинця.

Зазначимо, що прокуратура наполягала на триманні під вартою ексдепутата без можливості внесення застави. Прокурори переконували, що Ляшко може уникати викликів суду та переховуватися, впливати на потерпілого і свідків, тиснути на суд. 

Підозру про вчинення кримінального правопорушення прокурор обґрунтував відповідною заявою, допитом потерпілого, свідків, висновком судмедекспертизи та протоколом розгляду речового доказу. 

Зі свого боку, ексдепутат назвав озвучені ризики "смішними", а прокурора — "ідіотом".

Після оголошення рішення Ляшко заявив, що оскаржуватиме його та загалом вручення підозри.

Нагадаємо, 6 листопада екснардеп Олег Ляшко почубився з нинішнім нардепом від "Слуги народу" та головою парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрієм Герусом. Ляшко звинуватив Геруса в тому, що той, мовляв, лобіював відкриття українського ринку для російської електроенергії

Пізніше поліція відкрила кримінальне провадження через бійку Ляшка з Герусом.

11 листопада президент України Володимир Зеленський звільнив Геруса з посади представника президента в Кабміні. А Ляшко через бійку 18 листопада отримав підозру "за насильство проти державного діяча".

Повʼязані теми:

Наступна публікація