Олегу Сенцову у колонії колять по літру глюкози щодня

Олегу Сенцову у колонії колять по літру глюкози щодня

Фото: Reuters

Стан Олега постійно погіршується.

Українському режисеру, в'язню Кремля Олегу Сенцову щодня вводять по одному літру глюкози в рамках спеціальної терапії через голодування.

Про це повідомила його сестра Наталія Каплан в ефірі каналу "112 Україна".

За останніми даними, які Наталія дізналася від адвоката, у її брата кришаться зуби та випадає волосся.

"Йому колять глюкозу, один літр на день зараз", - каже Наталія.

Вона додала, що наразі не бачить успіхів у кампанії зі звільнення Олега Сенцова.

"Можливо, я занадто багато хочу, і для мене прогрес - це звільнення хоча б когось, Олега, звісно, передусім, але поки цього нема. Сьогодні двадцятий день голодування Олега і це все на тлі чотирьох років таборів, проблем зі здоров'ям, які тягнуться від дитинства", - каже Наталія. 

Нагадаємо,  25 серпня 2016 року українського режисера Олега Сенцова засудили загалом до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до здійснення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

Як повідомлялося, ув’язненому Сенцову розпочали проводити підтримувальну терапію. Його сестра вважає це ознакою того, що справи зі здоров’ям Олега кепські. Такого ж висновку дійшли в експертній раді лікарів Європейської клініки лікування печінки "Регенерація". Повідомляється, що у нього вже почали випадати зуби.

Через це по світу прокотилася акція на підтримку Сенцова. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація