Олександрійський Патріархат фактично визнав автокефалію ПЦУ – Зоря

Олександрійський Патріархат фактично визнав автокефалію ПЦУ – Зоря

Фото: ТСН.ua

Офіційне повідомлення очікується пізніше.

Заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ Євстратій Зоря заявив, що Олександрійський Патріархат незабаром офіційно оголосить визнання автокефалії Православної церкви України.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Так, за його словами, 8 листопада Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ під час літургії в день Собору Архістратига Михаїла у храмі на його честь у столиці Єгипту під час Божественної літургії поминав ім‘я Митрополита Київського і всієї України Епіфанія як Предстоятеля автокефальної Православної Церкви України.

"Достовірність інформації підтверджено з двох інформованих джерел. Пізніше очікується офіційне повідомлення", - написав Зоря.

Він підсумував, що таким чином Олександрійський Патріархат долучився до числа Церков, які визнають автокефалію Православної Церкви України.

Він зазначив, що Олександрійська Церква має у диптихах друге після Вселенського Патріархату місце.

Сьогодні, 8 листопада, Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ під час літургії в день Собору Архістратига...

Опубліковано Євстратієм Зорею Пʼятниця, 8 листопада 2019 р.

12 жовтня цього року на Священному синоді Елладської церкви розглядалося питання про церковну ситуацію в Україні. Грецьке духовенство абсолютною більшістю голосів підтримало новостворену Православну церкву України, попри тиск і шантаж з боку РПЦ. 19 жовтня ім'я митрополита Епіфанія, як предстоятеля визнаної автокефальної церкви України, було оголошено у храмах Греції. Тим часом польська православна церква відмовилася визнавати ПЦУ. Поляки вважають, що "автокефалія ПЦУ базується на розкольниках".

Російська церква припинить спілкуватися із грецькою, якщо та визнає українську

Російська церква припинить спілкуватися із грецькою, якщо та визнає українську

Повʼязані теми:

Наступна публікація