Омбудсмен в РФ ігнорує листи про викрадення українця Павла Гриба

Омбудсмен в РФ ігнорує листи про викрадення українця Павла Гриба

Фото: Адвокат Павла Гриба

Українська сторона не отримала відповіді на листи про стан здоров’я чи ліки.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова не відповіла на п’ять листів щодо заарештованого в РФ українця Павла Гриба.

Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, інформує "5-й канал".

"Я не отримала відповіді на п'ять листів, які були адресовані омбудсмену РФ. При цьому мова йшла не про суть обвинувачення, а про інше, - про стан здоров'я, про ліки, які необхідні, про умови, в яких знаходиться людина, і про можливість допуску родичів, зустрічі із родичами, із лікарями. На жаль, жодної інформації офіційної я досі не маю", - сказала Лутковська.

Адвокат Павла Гриба розповів, коли у Росії може розпочатися суд над українцем

Адвокат Павла Гриба розповів, коли у Росії може розпочатися суд над українцем

Нагадаємо, Павло Гриб зник в серпні в білоруському Гомелі: за словами батьків, він був затриманий співробітниками ФСБ. До Білорусі він поїхав 24 серпня, щоб зустрітись із дівчиною, яка мешкає у Росії, з якою познайомився через Інтернет. 17-річна жителька міста Сочі в інтерв'ю ТСН зізналась, що справді запросила хлопця до Білорусі. Змусили її це зробити співробітники ФСБ Росії, бо вона також перебуває під слідством.

В поліції міста Гомель батьку повідомили, що його син перебував у розшуку за терористичну діяльність. 7 вересня стало відомо, що Гриб перебуває у СІЗО в російському місті Краснодар.  Суд арештував Гриба.  Адвокат Андрій Сабінін повідомив, що хлопця звинувачують за статтею 205.1 КК РФ ("Сприяння терористичній діяльності"). 

Повʼязані теми:

Наступна публікація