Омелян домовився у Німеччині про сертифікацію українського Hyperloop

Омелян домовився у Німеччині про сертифікацію українського Hyperloop

Фото: Reuters

Цей проект сертифікує Асоціація технічного моніторингу з Мюнхена.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян домовився про сертифікацію українського проекту Hyperloop із Асоціацією технічного моніторингу з Мюнхена.

Про це він розповів за підсумками переговорів з цією компанією, передає кореспондент "Укрінформу".

"Ми розпочали дуже важливий процес у проекті Hyperloop – його сертифікацію. Вони сказали, що планують завершити цього року. Це буде оцінка з боку авторитетної профільної структури. Це відомий ТЮВ, найбільша асоціація Німеччини, яка об'єднує всіх виробників щодо сертифікації безпечного використання", - заявив Омелян.

За його словами, без належного підтвердження безпеки цього проекту з боку Європи його не можна буде надалі просувати.

У лютому 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян оголосив про появу Hyperloop в Україні. За його словами, перший майданчик для випробувань буде відкрито у Дніпрі у 2019 році.

Український інститут майбутнього підрахував,  що лінія Hyperloop з Одеси до Києва коштуватиме 5,5 мільярда доларів, один кілометр лінії  — 11 мільйонів доларів.

Hyperloop є проектом одного з видів вакуумного потяга. Цю ідею розвиває співзасновник компанії SpaceX Ілон Маск. Система використовує магніти і турбіни, які запускають капсули на магнітній подушці, для руху з величезною швидкістю по порожнистих трубах. Принцип схожий з пневматичною поштою, що використовувалася для транспортування документів. Теоретично такий потяг зможе розігнатися до 1 102 км/год.

Українські чиновники всерйоз заявляють про наміри збудувати "Гіперлуп"

Українські чиновники всерйоз заявляють про наміри збудувати "Гіперлуп"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація