Омелян назвав дивним рішення Гройсмана щодо аеропорту в Гостомелі

Омелян назвав дивним рішення Гройсмана щодо аеропорту в Гостомелі

Фото: Pexels

Міністр вважає, що розвивати це летовище потрібно тільки після доведення до ладу ситуації в Жулянах і Борисполі.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян вважає дивною ініціативу щодо розвитку аеропорту корпорації "Антонов" у Гостомелі під Києвом задля перетворення його на базу для лоукост-перевізників. Як повідомляє УНІАН, чиновник вважає більш правильним спершу довести до максимуму пасажиропотік на двох існуючих пасажирських летовищах столиці.

"Я вважаю дивним рішення про розвиток аеропорту в Гостомелі, коли аеропорт" Бориспіль" працює на третину, коли два термінали не експлуатуються взагалі, коли не в повному обсязі заповнений аеропорт "Жуляни", - заявив Омелян. І додав, що стратегічно розвиток Гостомеля є перспективним і правильним, однак із цим не потрібно поспішати. "Зі стратегічної точки зору – це правильне бачення, в тому випадку, коли ми можемо планувати пасажиропотік понад 50 мільйонів пасажирів, то аеропорт в Гостомелі потрібен. Але на даний момент ми говоримо про цифру в 10 млн пасажирів для Борисполя в цьому році, при його проектній потужності 25-30 мільйонів пасажирів", - пояснив свою точку міністр.

На його думку, розвитку летовища корпорації "Антонов" має передувати ретельне дослідження та виявлення чітких фінансових перспектив. "Я вважаю, що якщо ми будемо мати бізнес-план розвитку аеропорту "Гостомель" і розуміти, які кошти потрібно вкласти, щоб розвивати пасажирський термінал, запустити інфраструктуру, побудувати дороги, налагодити нормальне сполучення, і будемо розуміти, коли ці кошти повернуться – то можна буде говорити про щось упевнено. Зараз все на рівні ідей. Давайте все публічно продискутується, як це було з Ryanair, і прийдемо до якогось висновку", - запропонував Омелян.

Як уже повідомлялося, кілька днів тому прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловився за розвиток аеропорту Гостомель і перетворення його в базовий аеропорт для лоукостів, у тому числі Ryanair. 

На потреби лоукостів уряд віддає аеропорт "Гостомель" поблизу Києва

На потреби лоукостів уряд віддає аеропорт "Гостомель" поблизу Києва

Повʼязані теми:

Наступна публікація