Омелян розповів, хто був замовником кібератаки на "Укрзалізницю"

Омелян розповів, хто був замовником кібератаки на "Укрзалізницю"

Фото: УНІАН

DDOS-атаку здійснили хакерські групи з України.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів, що DDOS-атаку на інформмережу "Укрзалізниці" вчинили на замовлення невстановленої особи з Санкт-Петербурга.

Про це Омелян повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Від достовірних джерел з правоохоронних органів, стало відомо про те, що DDOS-атака, яка була здійснена на інформаційну мережу УЗ, була вчинена хакерськими групами з України на замовлення невстановленої особи з Санкт-Петербурга, яка переписувалась з ними у одному з форумів. Атака на інформаційну систему вантажних перевезень була відволікаючим маневром, щоб у той час поцупити дані пасажирських перевезень. Аналогічним способом здійснені нещодавні кібератаки на Мінфін і Держказначейство", - повідомив він.

За словами міністра, Нацполіція вже отримала доступ до серверів "Укрзалізниці" і всі спроби зловмисників заблоковані.

Нагадаємо, глава "Укрзалізниці" Войцех Балчун заявляє, що новопризначені керівники компанії зіткнулися з погрозами застосування проти них фізичної сили, також були застосовані хакерські атакиОчільник "Укрзалізниці" додав, що були здійснені хакерські атаки на сервери і системи компанії, заблокована робота офіційного сайту. Балчун додав, що скасував відрядження до Відня і зустріч з керівництвом австрійської залізниці через ситуацію в УЗ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація