Омелян їздить Україною у плацкарті і заважає пасажирам своїми ногами

Омелян їздить Україною у плацкарті і заважає пасажирам своїми ногами

Фото: Facebook/Володимир Омелян

Україні вже час перейти на денні поїзди, які курсують за кордоном.

Плацкартні вагони в "Укрзалізниці" мають зникнути через п'ять років. Таку думку у "Сніданку з 1+1" висловив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Він переконаний, що Україні вже час перейти на денні поїзди, які курсують за кордоном.

"Завжди, коли я подорожую Україною, користуюсь плацкартом. Це важко для мене з моїм зростом, не влізаю. Для людей це проблема, бо їх стикають об мої ноги. Тим не менш ми дійсно хочемо, щоб явище як плацкарт в Україні зникло. Це можна зробити, переходячи на формат так званих денних поїздів, коли є висока швидкість і невеликі інтервали для переміщень", - розповів міністр.

Омелян називає не найкращим рішення "Укрзалізниці" щодо купе-трансформерів, де чотири лежачих місця переобладнали на шість сидячих.

"Чесно кажучи я теж не зовсім втішений цією ідеєю, але це було конструктивне рішення "Укрзалізниці" та Крюківського заводу. Окей. Нехай спробують, але я вважаю, що це не найкращий варіант, хоча є багато позитивних відгуків про них", - розповів міністр.

За його словами, із залізницею ведуться дискусії від минулого року.

"Ми говоримо, наскільки ефективно керується ця компанія. У нас дійсно немає ще єдиної точки зору", - зауважив Омелян.

Також міністр пообіцяв, що громадський транспорт працюватиме в правовому полі, перевізники дотримуватимуться норм та стандартів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація