Омелян запевнив, що небезпечні маршрутки відправлять на металобрухт

Омелян запевнив, що небезпечні маршрутки відправлять на металобрухт

Фото: unian.net

Міністр закликав перевізників оновлювати автопарк вже зараз.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що держава посилює контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень.

Про це йдеться на сайт відомства.

За його словами, більша частина міських, приміських, міжміських внутрішньообласних та міжобласних автобусних перевезень в Україні здійснюється в умовах, які важко назвати комфортними і безпечними для пасажира.

"Середній вік маршруток - понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – понад 20 років і більше", - сказав він.

Омелян також додав, що частина маршруток переобладнана з вантажних транспортних засобів, які часто не відповідають ані вимогам безпеки, ані вимогам комфорту. З 1 січня 2019 такі маршрутки будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і потім йтимуть на металобрухт.

"Закликаю всіх перевізників вже зараз працювати над оновленням парку", - наголосив Володимир Омелян. Також він пообіцяв посилити боротьбу із нелегальними перевізниками.

Раніше Омелян оголосив причину смертельних ДТП, внаслідок яких протягом дня загинули 15 осіб. Так, у п'ятницю, 20 липня, на Миколаївщині сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули п'ятеро громадян Білорусі, ще 12 осіб отримали поранення. Згодом кривава аварія сталася на Житомирщині. Там внаслідок зіткнення пасажирського автобуса з вантажівкою загинули 10 осіб, ще стільки ж травмовано.

На Миколаївщині мікроавтобус з білоруськими туристами врізався у вантажівку, п'ятеро загиблих

На Миколаївщині мікроавтобус з білоруськими туристами врізався у вантажівку, п'ятеро загиблих

Повʼязані теми:

Наступна публікація