Оплески та вигуки "браво". У Вінниці собор Московського патріархату перейшов до Помісної церкви

Оплески та вигуки "браво". У Вінниці собор Московського патріархату перейшов до Помісної церкви

Фото: Reuters

Митрополит УПЦ МП оголосив про перехід до Православної церкви України.

Один з двох архієреїв УПЦ Московського патріархату, які взяли участь в Об'єднавчому соборі митрополит Вінницький і Барський Симеон оголосив про перехід до Помісної церкви.

Про це повідомляє місцеве видання Veжа.

Оголошення про перехід до ПЦУ відбулося 16 грудня у Святопреображенському кафедральному соборі Вінниці, який до цього належав Московському патріархату. 

Під час ранкового богослужіння Симеон звернувся до вірян, які зібралися в храмі:

"За вами це рішення, куди йти або де залишатися. Але процес пішов. Вже вчора були розмови, щоб мене змістити з кафедри, а тут буде призначений інший архієрей. Але я вже не є архієрей Української православної церкви Московського патріархату. Я вже є архієрей Православної церкви України, об’єднаної церкви", - заявив він.

Після цього в храмі залунали оплески вірян, дехто вигукував “Браво”.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому представники трьох православних церков України ухвалили рішення про утворення Помісної церкви та обрали її предстоятелем митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія. Напередодні Собору Українська православна церква Московського патріархату ухвалила рішення не брати участі в ньому, однак щонайменше двоє ієрархів УПЦ МП таки були на Соборі.

Новостворена церква канонічно визнана Вселенським патріархатом та отримала назву "Православна церква України", а її предстоятель носитиме титул "митрополит Київський". Тепер новообраний митрополит Київський поїде до Стамбула 6 січня для отримання Томосу з рук Вселенського патріарха.

Повʼязані теми:

Наступна публікація