Орбан замість контрнаступу закликав Україну до переговорів з Росією: у МЗС дали жорстку відповідь

Орбан замість контрнаступу закликав Україну до переговорів з Росією: у МЗС дали жорстку відповідь

Орбан вкотре відзначився черговою скандальною заявою стосовно України / Фото: Associated Press

Російські щоденні криваві обстріли вкотре доводять, що Кремль не розглядає інших сценаріїв, окрім як продовжувати війну.

Міністерство закордонних справ України закликало прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана вимагати від Москви припинити війну та повернути свою армію на російську територію.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка з приводу заяви Орбана про необхідність припинення вогню та початку мирних переговорів із Росією до початку українського контрнаступу.

Ніколенко зауважив, що українська сторона чітко окреслила свою позицію: мирні переговори можливі лише після повного виведення російських військ із території України.

"Припинення вогню без виконання цієї умови призведе до заморожування статус-кво, надасть Росії можливість перегрупуватися, накопичити сили та вдатися до нової хвилі агресії. Доведено досвідом 2014-2022 років. Ба більше, щоденні російські ракетні атаки та атаки дронами по українських містах доводять, що в Москві не розглядають інших сценаріїв, окрім як продовжувати війну", - акцентував речник МЗС.

Водночас він зазначив, що українська сторона взяла до уваги твердження Віктора Орбана про те, що йому важко бути "єдиним прем'єр-міністром в ЄС, який виступає за мир".

"Аби полегшити цю ситуацію, закликаємо голову угорського уряду почати нарешті діяти. Наприклад, засудити російську агресію, вимагати від Москви припинити війну та повернути російську армію на російську територію, долучитися до заходів міжнародної ізоляції Росії, не підривати єдність у ЄС", - зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв'ю державному радіо виступив за припинення вогню і мирні переговори між Україною та Росією до початку українського контрнаступу, мотивуючи це тим, що сторона, яка атакує, зазнає втричі більших втрат, ніж той, хто обороняється.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація