Організатор "вбивства" Бабченка Герман вийшов із в’язниці

Організатор "вбивства" Бабченка Герман вийшов із в’язниці

Організатор "вбивства" Бабченка Герман вийшов із в’язниці

Фото: ТСН

Раніше суд ухвалив відповідне рішення.

Організатор "вбивства" російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман вийшов із колонії у Житомирі.

Про це повідомляють кореспонденти ТСН на місці події.

Відповідне рішення суд ухвалив ще 10 днів тому. Суддя задовільнив апеляцію його адвокатів та вирішив випустити Германа із в’язниці через поганий стан здоров’я.

Сам Герман після виходу тривалий час чекав автомобіль, який мав забрати його додому. Він розповів, що сидів у камері зі ще сімома ув’язненими, а з собою мав пакет із ліками. Також Герман зазначив, що найближчим часом планує дати пресконференцію для журналістів, якщо зробити це дозволять адвокати.

Нагадаємо, ввечері 29 травня 2018 року в Києві поліція повідомила про нібито замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Від отриманих поранень, за даними правоохоронців, чоловік помер у кареті швидкої допомоги.  Наступного дня, 30 травня, під час брифінгу ексголови СБУ Василя Грицака "убитий" Бабченко з'явився на публіці. Він заявив, що його "вбивство" було інсценовано спецслужбами, щоб затримати замовника. 

Силовики затримали підозрюваного в організації замаху на Бабченка у Києві. Ним виявився Борис Герман. За тиждень також було повідомлено про підозру ще одному організатору злочину - В’ячеславу Пивоварнику, а через те, що він переховується від слідства у Росії, його оголосили в розшук.

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що існує список журналістів, яким загрожує смерть від рук замовлених Росією кілерів. Пізніше ЗМІ опублікували список із 47 журналістів і блогерів, які нібито за даними СБУ перебувають у списку потенційних жертв Кремля і яких рано чи пізно мали усунути.  Згодом "кілер" Олексій Цимбалюк зізнався, що підозрюваний в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман під час підготовки до злочину називав 60 цілей в Україні, які мали бути ліквідовані.

У серпні прокурор уклав угоду з Германом про визнання винуватості у вчиненні злочинів, підозрюваний детально засвідчив про підготовку до вбивства Бабченка, а 30 серпня Германа засудили до 4 років та 6 місяців позбавлення волі.

Суд оголосив вирок організатору замаху на вбивство Аркадія Бабченка

Суд оголосив вирок організатору замаху на вбивство Аркадія Бабченка

Повʼязані теми:

Наступна публікація