Організатор "убивства" Бабченка визнав свою провину - ЗМІ

Організатор "убивства" Бабченка визнав свою провину - ЗМІ

Фото: УНІАН

Про угоду поки невідомо.

Підозрюваний у організації теракту, спрямованого на вбиство Аркадія Бабченка, Борис Герман нібито визнав свою провину і пішов на угоду зі слідством.

Про це повідомляє "Цензор.Нет" з посиланням на кілька джерел.

Умови угоди зі слідством джерела не розкривають. 

Однак адвокат Германа Євген Солодко повідомив, що підписав зобов’язання про нерозголошення інформації та назвав це "плітками".

Нагадаємо, ввечері 29 травня у Києві поліція повідомила про нібито замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Від отриманих поранень, за даними правоохоронців, чоловік помер у кареті швидкої допомоги. 

Наступного дня, 30 травня, під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака "убитий" Бабченко з'явився на публіці. Він заявив, що його "вбивство" було інсценовано спецслужбами, щоб затримати замовника. Силовики затримали підозрюваного в організації замаху на Бабченка у Києві. Прізвище чоловіка назвав Шевченківський райсуд столиці - ним виявився Борис Герман

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що існує список журналістів, яким загрожує смерть від рук замовлених Росією кілерів. Пізніше ЗМІ опублікували список із 47 журналістів і блогерів, які нібито за даними СБУ перебувають у списку потенційних жертв Кремля і яких рано чи пізно мали усунути. 

Згодом "кілер" Олексій Цимбалюк зізнався, що підозрюваний в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман під час підготовки до злочину називав 60 цілей в Україні, які мали бути ліквідовані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація