Організатором нападу на Гандзюк є екс-учасник АТО, який задіяв своїх побратимів - Аброськін

Організатором нападу на Гандзюк є екс-учасник АТО, який задіяв своїх побратимів - Аброськін

Фото: УНІАН

Аброськін розповів про організатора нападу на херсонську активістку.

Організатором нападу на співробітницю міськради, активістку Катерину Гандзюк був колишній боєць АТО, який задіяв свій авторитет і залучив до скоєння злочину своїх молодших побратимів.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

"Керував цією групою 41-річний мешканець Херсонської області, колишній учасник АТО, який останній час займався громадською діяльністю та є засновником місцевої організації учасників АТО", - розповів він.

За словами Аброськіна, чоловік використав свій авторитет та задіяв для скоєння злочину своїх молодших бойових побратимів, мешканців Житомирської та Хмельницької областей. Нині слідство встановлює роль кожного учасника цієї групи.

"Щойно судом обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою п’ятому учаснику нападу на Катерину Гандзюк. Під час скоєння злочину він також отримав значний опік частин свого тіла. Це молода 23-річна людина, мешканець Житомирської області, який дійсно з перших днів війни на Сході став на захист держави. Дуже прикро, що цього хлопця, як і трьох інших патриотично налаштованих, використала для скоєння жахливого злочину та людина, яка під час військових дій була для них командиром, якій вони повністю довіряли свої життя", - додав правоохоронець.

Окремо Аброськін прокоментував затримання Миколи Новікова, якого слідство тривалий час підозрювало у нападі на Гандзюк.

"На той час дійсно у слідства були всі підстави його підозрювати в причетності до зазначеного злочину на підставі свідчень свідків, а також інших доказів, які вказували на його можливу причетність, а також свідчень самого громадянина, які не знаходили свого підтвердження під час перевірки, але ті комплексні заходи, що були проведені поліцією, надали можливість прокурору звільнити його з-під варти", - резюмував він.

Щойно судом обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою пятому учаснику нападу на Катерину Гандзюк. Під час...

Опубликовано Vyacheslav Abroskin Четверг, 23 августа 2018 г.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні напали на місцеву активістку Катерину Гандзюк - чоловік чекав біля під'їзду і хлюпнув на дівчину невідомою рідиною. Жінка отримала опіки 40% тіла. Поліція опублікувала відео з підозрюваним у нападі. Як з’ясували експерти, активістку у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою. Постраждалу екстрено перевезли літаком до Києва

17 серпня, співробітники Нацполіції та СБУ затримали двох осіб, яких вважають причетними до організації замаху на херсонську активістку Катерину Гандзюк. Згодом правоохоронці провели спецоперацію і затримали ще трьох підозрюваних у нападі Гандзюк.

22 серпня раніше підозрюваного у нападі на Гандздюк Миколу Новікова відпустили з-під варти і закрили проти нього справу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація