Освіта на карантині: МОН рекомендувало розпочати канікули раніше, але дослухалися не всі

Освіта на карантині: МОН рекомендувало розпочати канікули раніше, але дослухалися не всі

Фото: Associated Press

Відповідне розпорядження з'явилося на сайті Кабміну.

Школи на канікули, а виші на дистанційне навчання рекомендує відправити уряд від четверга, 15 жовтня. Відповідне розпорядження з'явилося на сайті Кабміну.

Ухвалили рекомендаційне рішення у вівторок, 13 жовтня, через погіршення ситуації з коронавірусом, розповіли у ТСН.Ранок.

В Україні щодоби фіксують до п'яти і більше тисяч нових випадків інфікування коронавірусом. Найбільше діагнозів востаннє підтвердили у Харківській області та у Києві. Утім, у столиці влада вирішила не дослухатися до урядових порад. Школярі вчитимуться ще майже тиждень, а лише потім підуть на тижневі канікули. У Харкові на рекомендації теж не зважили, бо кажуть, що чекають з центру прямого наказу.

Натомість у більшості районів області учні таки підуть на карантин. Йдуть на відпочинок, наприклад, і рівненські школярі. Натомість навчальні заклади області поки вчиться. Одесити ж, приміром, від понеділка перейдуть на дистанційне навчання.

Уряд рекомендує відправити виші на дистанційку через погіршення епідеміологічної ситуації

Уряд рекомендує відправити виші на дистанційку через погіршення епідеміологічної ситуації

Загалом в багатьох регіонах лиш сьогодні відбудуться засідання комісій із надзвичайних ситуацій, де ухвалюватимуть рішення щодо формату навчання на найближчий час. Виші вирішують такі питання самостійно, а тому багатьох студентів ще раніше перевели в онлайн. Садочки в Україні продовжують працювати.

Нагадаємо, в Україні від понеділка, 12 жовтня, почало діяти нове карантинне зонування. Найсуворіші обмеження будуть у так званій "червоній "зоні. Наразі там залишилися тільки два міста — Канів Черкаської області та Суми Сумської області. Київ потрапив до "помаранчевої" зони карантину. Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація