Отримали позитивний сигнал: прем'єр Шмигаль повідомив, коли від МВФ може надійти перший транш

Отримали позитивний сигнал: прем'єр Шмигаль повідомив, коли від МВФ може надійти перший транш

Фото: УНІАН

Очікується фінансова допомога і від Світового банку.

Україна може отримати перший транш нової кредитної програми від Міжнародного валютного фонду вже найближчим часом. Також очікується фінансова допомога від Світового банку.

Про це 2 квітня сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайнзустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні, передає Урядовий портал.

"Уряд отримав від МВФ позитивний сигнал і сподівається, що вже найближчим часом Україна отримає перший транш. Також очікується фінансова допомога від Світового банку", - повідомив Шмигаль.

Очільник уряду також додав, що задля мінімізації поширення нового коронавірусу було вжито жорсткі обмеження для бізнесу, але вони є дієвими для збереження життя та здоров’я українців. Попри це Шмигаль зазначив, що уряд співпрацює з бізнесом і розуміє, що потрібно для його підтримки.

Зокрема, наразі працюють в уряді над розширення програми кредитування "5-7-9". А також над програмою створення швидких робочих місць в різних галузях. 

"Ми працюємо з НБУ та іншими банками. Є доручення президента України, щоб пропрацювати кредитне навантаження", – зауважив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні 30 березня березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні банківський закон та ухвалила в цілому законопроєкт 2178-10, який запроваджуватиме ринок землі в Україні. Законопроєкт після розгляду всіх правок підтримали 259 нардепів. 

Передбачається, що ринок землі запрацює від 1 липня 2020 року. Саме тоді буде скасований мораторій на відчуження земель сільськогосподарського призначення.

Законопроєкт також чітко внормовує перелік тих, хто може набувати права власності на землю - громадяни України, територіальні громади, держава, юридичні особи України та іноземні громадяни і особи без громадянства у разі набуття в порядку спадкування та обов’язком відчужити ділянку протягом року. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація