Отримані від США нові українські катери Island назвали на честь двох міст з Донбасу

Отримані від США нові українські катери Island назвали на честь двох міст з Донбасу

Фото: Український мілітарний портал

Судна прибудуть в Україну у вересні.

Українські патрульні катери типу Island, які нашій країні передали США, отримали назви на честь двох міст з Донбасу – “Слов’янськ” (P191) та “Старобільськ” (P190).

Про це повідомляє Український мілітарний портал

Катери проходять планові швартові, маневрені і швидкісні випробування, в них беруть участь українські моряки разом з іноземними колегами.

Екіпажі вже завершили мовну підготовку, тепер займаються оформленням паспортів, відкриттям віз до США та іншою документальною підготовкою.

На початку липня екіпажі розпочнуть підготовку у США, яка триватиме до кінця серпня. Після цього катери законсервують та доставлять вантажним судном до Одеси у вересні.

Нагадаємо, 27 вересня минулого року на військово-морській базі Берегової охорони США у Балтиморі відбулася еремонія передачі Україні двох катерів класу “Island”. У церемонії брав участь президент України Петро Порошенко. Катери досі перебувають у Балтиморі. Заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент зазначив, що судна є власністю України, але ще не готові перетнути океан. За його словами, це відбудеться упродовж 2019 року.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація