Отруйниця з України перевершила родину Медічі і стала останньою страченою жінкою в Європі

Отруйниця з України перевершила родину Медічі і стала останньою страченою жінкою в Європі

Знаряддям вбивств жінка обрала неймовірно токсичну речовину без запаху і смаку – рідкий талій

Тамару Іванютіну розстріляли у 1989 році.

Шкільна посудомийка з України Тамара Іванютіна-Масленко за вигадливістю та підступністю перевершила середньовічних фатальних жінок Катерину та Марію Медічі, які труїли чоловіків. Тамара Іванютіна стала останньою страченою жінкою в Європі, розповідають "Українські сенсації".

Вбивати людей Тамару та її сестру Ніну навчили батьки. Першою жертвою старшого Масленка був його рідний брат, який всупереч волі родини подався до Червоної армії. За всі жахи колективізації брат відплатив братові, вливши йому щурячої отрути у чай. Потім "радянські Медічі" труїли родичів та сусідів – за погане слово, за гучно увімкнений приймач.

Після 2-х вбивств Масленки перебиралися до іншої республіки і починали все спочатку. Молодша з доньок, Тамара, виявилася гарною ученицею. Знаряддям вбивства обрала неймовірно токсичну речовину без запаху і смаку – рідкий талій. Ним вбила першого чоловіка, далекобійника. Продавши квартиру своєї жертви, перебралася до України. У Києві Тамара вийшла заміж за водія автобуса Олега Іванютіна. Чоловік їй дуже подобався, тому вона вирішила не вбивати його, а лише частувала малими порціями талія. Олег страждав на болі у суглобах, тижнями не підводився з ліжка, а Тамара вдавала люблячу дружину. А от батьків чоловіка вбила майже відразу, оскільки на їхній будиночок Масленки вже кинули оком.

"Я до останнього не міг повірити, що моїх батьків отруїли. Допоки ексгумацію не провели", - розповідає зараз Олег Іванютін.

Жінку викрили в березні 1987 року. Під час чергування Іванютіної у школі померли двоє дітей, ще один потрапив до реанімації. Всі вони їли гречану кашу, яку розкладала по тарілках Іванютіна. Пізніше з'ясувалося, що у школі протягом місяця сталося кілька трагічних випадків – померли дієтсестра, парторг, а профорг тяжко занедужав і залишився інвалідом. Усі потерпілі конфліктували з Іванютіною через те, що вона крала в їдальні харчі. Загиблі діти теж брали харчі для своїх цуценят, саме через це Іванютіна отруїла їх.

За вироком суду Масленки-старші отримали по 15 років ув'язнення, Тамару Іванютіну розстріляли у 1989 році. Її чоловік теж ледь не потрапив за грати – дізнавшись, що вона накоїла, він накинувся на жінку і ледь не задушив.

Українка увійшла в історію, як остання страчена жінка в Європі

Українка увійшла в історію, як остання страчена жінка в Європі

Повʼязані теми:

Наступна публікація