П’яне таксі: експеримент у Хмельницькому показав 100-відсоткову лояльність українців до водіїв під мухою

П’яне таксі: експеримент у Хмельницькому показав 100-відсоткову лояльність українців до водіїв під мухою

Фото: Reuters

Жоден пасажир не викликав поліцію.

Соціальний експеримент від хмельницьких патрульних і громадських активістів перевірив містян на небайдужість та самосвідомість. Людей підвозив таксист з ознаками сп'яніння, а за реакцією пасажирів пильно спостерігали, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Хмельницький активіст-автолюбитель щедро змащує горілкою увесь салон свого авто, а ще власні руки та шию, аби був суттєвий запах. Також він майструє ароматизовані ємкості із запахом горілки і зрештою залишає пляшку на видному місці між сидіннями. 32-річний менеджер готовий перевтілитися у п'яного таксиста. "Я взагалі противник пияцтва за кермом. І зараз мені потрібно буде грати роль тієї людини, яку я найбільше не поважаю", - зізнався голова ГО “Хмельницький автолюбительський клуб” Володимир Огойко.

ТСН взяла участь в експерименті, де пасажирів підвозив начебто п'яний таксист

ТСН взяла участь в експерименті, де пасажирів підвозив начебто п'яний таксист

Журналісти облаштували кілька відеокамер у салоні та сховали маленький мікрофон на його куртці. За легендою, таксист усім своїм пасажирам переказує одну і ту ж історію про нічну п'янку аж до ранку – начебто і куму відмовити не міг, на вранці вийти на роботу також мусив. За півдня роботи жоден пасажир цього таксі не зупинив водія, не захотів вийти і не викликав поліцію. Сам водій каже, що люди швидше співчували йому, аніж осуджували. "Вони розуміють, що я п'яний – і ніякої реакції. Більшість, хто молодший, казали: ну, буває, молоді роки", - каже Огойко.

Результати цього експеременту очікувані, кажуть хмельницькі патрульні. Пасажири зазвичай не скаржаться на таксистів під мухою, а всі задокументовані випадки п'яних водіїв таксі виявлені самими ж патрульними. "Пасажири не думають про майбутнє, вони думають, як швидше дістатися з точки А в точку Б. Тому їх цікавить як найшвидше доїхати і вони не хочуть викликати поліцію, адже це потрібно буде ставати свідком, потрібно писати заяву", - розповів речник патрульної поліції Хмельницького Роман Мартинюк.

Правильну відповідь, що треба робити, коли таксист п’яний, ми почули лише від тих містян, хто не брав участь в експеременті: наполягти на зупинці, вийти з машини і викликати поліцію. Лише в такий спосіб можна зберегти своє життя та життя інших людей, які можуть стати жертвами ДТП з нетверезим водієм.

Кореспондент ТСН Світлана Павук

Повʼязані теми:

Наступна публікація