П'яний помічник начальника обласної поліції скоїв потрійну ДТП і втік. Його вже затримали

Аварія сталася в обід у суботу в Дніпрі.

У суботу, 17 серпня, о 13:00 у Дніпрі водій на "Тойоті" протаранив "Хонду" та "Опель". Після того – втік з місця ДТП. Правоохоронці знайшли порушника – ним виявився помічник начальника Запорізької обласної поліції майор Артур Фількінштейн.

Про це у Facebook повідомив депутат Запорізької обласної ради, адвокат Ярослав Гришин.

"Раніше скандального майора поліції Фількінштейна вже звільняли з посади, але він поновився через "реформований суд". Останній час майор Фількінштейн виконував функцію "смотрящего" по Кирилівці, збираючи данину з бізнесу, та начебто передаючи наверх. Зараз справу намагаються зам’яти, Що, є неприпустимим", - зазначив Гришин.

17 серпня о 13.00 у місті Дніпро невстановлений водій, керуючи автомобілем Тайота, скоїв зіткнення з двома автомобілями...

Опубліковано Ярославом Гришиним Субота, 17 серпня 2019 р.

У коментарі до цього посту обраний народним депутатом від партії "Слуга народу" Владислав Бородін написав, що справу ніби оформили за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції). Санкція статті (якщо в стані алкогольного сп'яніння водій був затриманий уперше) передбачає штраф у розмірі 10200 грн та позбавлення права керування транспортними засобами на один рік. Чи буде кваліфікація за втечу з місця ДТП - невідомо.

Фількінштейн раніше очолював кілька відділів поліції. Зокрема, Кирилівський підвідділ поліції на Запоріжжі. До того - Кам'янсько-Дніпровський та Енергодарський відділи поліції. Ще раніше працював начальником відділу в управлінні захисту економіки в Дніпропетровській обласній поліції.

В електронній декларації Фількінштейна вказано, що він проживає в Дніпрі, а працює в Запоріжжі (між містами близько 85 км). У декларації зазначено, що "Тойота RAW 4", на якій Фількінштейн скоїв ДТП, - 2006 року випуску, записана на дружину Олену Матвієнко.

Офіційних коментарів від керівництва поліції щодо цього випадку поки що немає.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація