П'ять українських каналів почали трансляцію на окупований Крим

П'ять українських каналів почали трансляцію на окупований Крим

П'ять українських каналів почали трансляцію на окупований Крим

Фото: twitter.com/mtot_gov_ua

Кримчан закликали протестувати сигнал з телевежі в Чонгарі.

На території тимчасово окупованого півострова Крим почали мовлення п'ять українських телеканалів - Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ), Чорноморська ТРК, ICTV, 5 канал і канал Тоніс.

Про це повідомив на своїй сторінці на Facebook член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Це стало можливо завдяки новій телевежі в Чонгарі, будівництво якої розпочалося у грудні 2016 року. Наразі трансляція відбувається у тестовому режимі. Проте від 1 вересня все працюватиме у звичайному з потужністю 0,3 кВт. А від 1 листопада потужність буде збільшено до 1 кВт.

"Прошу земляків, які проживають у Яни Капу (Красноперекопську), Джанкої, Красноперекопському і Джанкойському районах, налаштовувати свої цифрові антени на Чонгар, ловити сигнал і фіксувати українську мову на відео", - зазначив Костинський.

Він також зауважив, що є вірогідність створення нового мультиплексу, до якого, окрім зазначених вище, увійдуть ще п'ять українських каналів.

#ПЕРЕМОГА З ЧОНГАРА ПОЧАЛАСЯ ТРАНСЛЯЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ ТЕЛЕКАНАЛІВ НА КРИМ В ТЕСТОВОМУ РЕЖИМІ На РТС Чонгар (Херсонська область) в тестовому режимі включено цифрове телебачення. На територію Північного Криму в стандарті DVB-T2 транслюються: UA:КРИМ (НСТУ) 5 канал Прямий канал (Тоніс) ICTV Чорноморська ТРК З 1 вересня мультиплекс почне працювати в стандартному режимі, з потужністю 0,3 кВт. З 1 листопада - з потужністю 1 кВт. Про це щойно поінформував Петро Семерей, директор компанії "Телемережі України", яка побудувала чонгарську вежу та виступає оператором телекомунікацій. Прошу земляків, які проживають в Яни Капу (Красноперекопську), Джанкої, Красноперекопському та Джанкойському районах, спрямовувати свої цифрові антени на Чонгар, ловити сигнал та фіксувати українське мовлення на відео. Зі своєї сторони готуємося до створення ще одного мультиплекса, в який увійдуть ще 5 українських телеканалів. Нагадую, розвиток мовлення в зоні проведення АТО і на територію Криму здійснюється в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики. #КримЦеУкраїна, #НацРада, #МінСтець, #ХОДА, #НСТУ, #Прямий, #5Канал, #ЧТРК, #ICTV, #НаціональнаРада, #МІП

Опубликовано Сергій Костинським 16 августа 2017 г.

Нагадаємо, Росія збирається звести свою телевежу в анексованому Криму. Окупанти планують виділити гроші з бюджету, щоб протидіяти мовленню з України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація