Пацієнти із онкозахворюваннями отримають нову партію ліків

Пацієнти із онкозахворюваннями отримають нову партію ліків

Фото: УНІАН

Незабаром вони будуть розподілені по областях.

В Україні з'явилась нова партія препаратів для людей, що страждають на онкологічні захворювання.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Як зазначається, ліки закуплені державним коштом. Незабаром препарати розподілять по областях. Зауважується, що перші поставки оперативно вдалося доставити завдяки міжнародній організації Crown Agents.

Зокрема, серед завезених препаратів: хлорамбуцил, кальцію фолінат, інтерферон альфа-2b. Препарат інтерферон, що надає імуномодулюючу, антивірусну та протипухлинну активність, прибув майже в повному обсязі.

Крім того, незабаром до України прибуде ще сім найменувань препаратів для лікування дорослих із онкологічними захворюваннями. У відомстві додали, що у держбюджеті на поточний рік на закупівлі ліків передбачено 6,6 млрд грн, із них - на напрям дорослої онкології - понад 1,3 млрд грн. Загалом наразі 90% препаратів за напрямом дорослої онкології держава придбала дешевше, аніж 2014 року.

Як повідомлялося раніше, щороку в Україні виявляють 140 тисяч нових випадків захворювання на онкологічні хвороби. Нині на рак хворіє більше мільйона українців. У зоні ризику кожна шоста жінка, і кожен четвертий чоловік. Утім через високу вартість лікування деякі пацієнти взагалі відмовляються від допомоги. Щоб знаходити пухлини на початку їх розвитку, для українців з групи ризику стоврили понад 20 безкоштовних діагностичних процедур. Від 1 липня сімейних лікарів зобов’язали призначати ці дослідження.

Онкологія не вирок – як прийняти діагноз

Онкологія не вирок – як прийняти діагноз

Повʼязані теми:

Наступна публікація