Падіння АН-26 під Харковом: пілот попросив про аварійну посадку за п'ять хвилин до авіакатастрофи. 

Падіння АН-26 під Харковом: пілот попросив про аварійну посадку за п'ять хвилин до авіакатастрофи. 

Фото: Associated Press

За сім хвилин до падіння літака пілот повідомив про відмову двигуна.

Літак Ан-26, який ввечері 25 вересня впав біля міста Чугуїв, що у Харківській області, провів у небі майже дві години. Пілот повідомив спершу про відмову двигуна, а за п'ять хвилин до авіакатастрофи запросив захід на аварійну посадку.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Навчальні польоти літака Ан-26 розпочались о 18:50 та мали тривати до 22:50. Навчальними планами було передбачено підготовку курсантів як льотної, так і штурманської спеціальностей відповідно до курсу бойової підготовки.

Попередньо, саме управління літаком курсанти не здійснювали – всі польоти виконував командир екіпажу. Після виконання частини маршруту о 20:38 він доповів керівнику польотів про відмову лівого двигуна, о 20:40 – запросив захід на посадку, о 20:43 – пройшов дальній привод, о 20:45 – сталася авіакатастрофа.

Нагадаємо:

  • Літак упав 25 вересня о 20:45 поблизу м. Чугуїв на відстані близько 2 км до військового аеропорту. Як уточнили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, АН-26 розбився при заході на посадку. 
  • На борту АН-26 перебували 7 офіцерів та 20 курсантів Університету повітряних сил імені І.Кожедуба. Всього 27 осіб. Одного з курсантів не допустили до занять.
  • Станом на 09:00 26 вересня ДСНС повідомляє вже про 23 загиблих та двох тяжко поранених, ще двох осіб розшукують. Водночас в Офісі генпрокурора повідомили, що в авіатрощі загинули 25 осіб і 2 поранених. Зазначимо, можливо, в Офісі ГПУ зниклих порахували за загиблих, але пошуки офіційно не припиняли.
  • Усе, що відомо про авіакатастрофу біля Чугуєва - читайте у нашому матеріалі

Повʼязані теми:

Наступна публікація