Партія "Слуга народу" впритул наблизилась до 50%, "відкусивши" відсотки у всіх - "Рейтинг"

Партія "Слуга народу" впритул наблизилась до 50%, "відкусивши" відсотки у всіх - "Рейтинг"

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

Вакарчук наростив підтримку і наразі його партія долає прохідний бар'єр.

Лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія "Слуга народу", яку очолює Дмитро Разумков, - її готові підтримати 48,2% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями.

Про це йдеться у соціологічному опитуванні групи "Рейтинг", яке було проведено 29 травня - 3 червня.

Також долають прохідний бар’єр "Опозиційна платформа – За життя" (10,7%), "Європейська Солідарність" (7,8%), "Батьківщина" (6,9%) та партія "Голос" (5,6%).

Партію "Сила і честь" Ігоря Смешка готові підтримати 4,3%, "Громадянську позицію" – 3,0%, "Радикальну партію" – 2,4%. Рейтинг інших політичних сил – менше 2%.

Антирейтинг партій очолює "Європейська Солідарність". За неї за жодних обставин не проголосували б 52% виборців.

47% опитаних зазначили що головним мотивом, яким вони будуть керуватися при виборі політичної сили під час голосування, буде здатність партії принести зміни в країні. Ще 30% сказали, що голосуватимуть, виходячи із здатності політичної сили навести лад у країні. Кожен п’ятий сказав, що мотивується тим, що у політичній силі є багато нових облич, або ж її представники здатні побороти корупцію. Для 14-15% головними мотивами є те, що партія виступає за соціальну справедливість та має сильного лідера.

  • Опитування було проведене серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення.
  • Вибіркова сукупність: 2 000 респондентів.
  • Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face).
  • Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.
  • Терміни проведення дослідження: 29 травня – 3 червня 2019 р

Нагадаємо, в опитуванні центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка та Соціологічної групи "Рейтинг", що проводилося від 30 квітня до 10 травня, за партію "Слуга народа" готові були проголосувати 39,9% виборців, за "Опозиційну платформу – За життя" - 10,9%, за БПП "Солідарність" - 10,6%, а за "Батьківщину" - 9,1%.

Також до парламенту мали шанси пройти партія "Честь і сила" Ігоря Смешка (5,1%) та партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка (5%). За партію Святослава Вакарчука готові віддати свої голоси лише 0,9% тих, хто визначився, однак варто зазначити, що опитування проводилось до його оголошення про створення партії "Голос" та похід на вибори.

Парламентські вибори: партії, які отримають понад 2%, протягом 5 років фінансуватиме держава

Парламентські вибори: партії, які отримають понад 2%, протягом 5 років фінансуватиме держава

Повʼязані теми:

Наступна публікація