Партії Зеленського і Садового нарощують підтримку, а політсили Тимошенко і Гриценка втрачають - "Рейтинг"

Партії Зеленського і Садового нарощують підтримку, а політсили Тимошенко і Гриценка втрачають - "Рейтинг"

Фото: УНІАН

Сім політичних партій можуть пройти до Верховної Ради

Лідером симпатій українців стосовно виборів до Верховної Ради є партія "Слуга народу" - 21,5% серед тих, хто має намір голосувати і вже визначився.

Про це повідомляється в опитуванні, проведеному Соціологічною групою "Рейтинг" у лютому 2019 року

За "Батьківщиною" друга позиція - 18,7%. "БПП Солідарність" - 14,2%. Партія "Опозиційна платформа - За життя" - 10,5%. П'ятірку лідерів замикає партія Анатолія Гриценка "Громадянська платформа" - 6,2%. До парламенту також проходять станом на лютий цього року "Самопоміч" Андрія Садового (5,5%) і Радикальна партія (4,4%).

Партіями, які збільшили популярність серед виборців стали "Слуга народу" (+2%), "БПП Солідарність" (+1%) і "Самопоміч" (+2%). Втрат зазнали "Батьківщина" (-2%), "Опозиційна платформа - За життя" (-1%), "Громадянська позиція" (-3%) і Радикальна партія (-2%).

Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2%. Терміни проведення дослідження: 19-28 лютого 2019 р.

Нагадаємо, від 31 грудня 2018 року в Україні офіційно стартувала президентська виборча кампанія. Кандидати у президенти могли подавати документи на розгляд до Центральної виборчої комісії. Процедура реєстрації завершилась 3 лютого. Самі вибори призначені на 31 березня 2019 року. 

Про кандидатів, яких зареєструвала ЦВК та які візьмуть участь у виборах, читайте за посиланням.

Кандидати в президенти закидають один одному створення виборчих "сіток"

Кандидати в президенти закидають один одному створення виборчих "сіток"

Повʼязані теми:

Наступна публікація