Парубій переконує, що УПЦ МП перейменують попри судові позови

Парубій переконує, що УПЦ МП перейменують попри судові позови

Фото: УНІАН

На думку спікера, оскарження закону в суді не дадуть результатів.

Судові позови з оскарженням закону, який змушує УПЦ МП змінити назву на РПЦ в Україні, не завадять все ж перейменувати церковну структуру.

Про це під час інтерв'ю телеканалу "Прямий" заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій 5 січня.

Спікер наголосив, що закон уже набув чинності, і "це буде ще одним вагомим чинником" для українців, перед якими постане питання, у якій церкві вони хочуть бути – українській чи московській.

"Звичайно, провокатори можуть давати скарги, можуть намагатися через суд його оскаржити, але закон прийнятий. Судові тяжби можуть бути довгі. Але це ні в якій мірі не впливає на рішення і на силу закону. І всі дії стосовно перейменування будуть відбуватися згідно тих термінів, які вказані в законі", – заявив він та висловив впевненість, "що всі українці, усі громадяни України будуть хвиля за хвилею переходити до української помісної автокефальної церкви

Нагадаємо, Верховна Рада України 20 грудня ухвалила законопроект, яким передбачається перейменування Української православної церкви Московського патріархату в Російську православну церкву в Україні. після цього документ підписав президент України Петро Порошенко.

Слід зазначити й те, що вже низка церков, які раніше підпорядковувалися Московському патріархату вирішили перейти в новостворену Православну церкву України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація