ПЦУ прокоментувала евакуацію з Уханя: "Нехай страх перед хворобою не затьмарює наші розум і людяність"

ПЦУ прокоментувала евакуацію з Уханя: "Нехай страх перед хворобою не затьмарює наші розум і людяність"

Фото: Офіс президента України

Українська церква закликає не піддаватись згубній ненависті.

Православна церква України закликала людей, які намагаються завадити проїзду автобусів з пасажирами літака з Уханя, проявити милосердя і не поводитись агресивно. Про це йдеться у заяві ПЦУ.

"Церква не може відповідати за медичну сторону питання, яка перебуває у компетенції спеціалістів та регулюється державою. Але ми зобов‘язані вказати на моральну сторону виклику, з яким зіткнулося наше суспільство", - йдеться у заяві.

Церква наголошує, що милосердя та любов до ближніх, допомога ближньому, який опинився в біді, та принцип доброго ставлення до людей – це принципи, закладені у Біблії.

Дорогі брати і сестри, співвітчизники! У зв’язку з поверненням до України наших громадян, яких евакуйовано з Китаю, де...

Опубліковано Православна Церква України Четвер, 20 лютого 2020 р.

"Отже, нехай страх перед хворобою не затьмарює наші розум і совість, нашу людяність! Нехай Господь дасть усім нам, як суспільству, мудрість та витримку, збереже від пошесті згубної хвороби та від згубної ненависті й відчуження!", - резюмується у заклику ПЦУ.

Як раніше повідомили у МОЗ, розміщених на карантин пасажирів літака з Уханя медики перевірятимуть щонайменше двічі на день. А автобуси, якими їх везуть з харківського летовища, продезінфікують.

Жителі Нових Санжар не хочуть пускати до себе евакуйованих з Китаю українців

Жителі Нових Санжар не хочуть пускати до себе евакуйованих з Китаю українців

Нагадаємо, що український літак 18 лютого вилетів до китайського м. Ухань, щоб забрати з епіцентру коронавірусу наших громадян та іноземців. 19 лютого літак прибув до Китаю, а 20 лютого о 9:36 авіалайнер SkyUp рейсу PQ 7302 приземлився в аеропорту "Бориспіль", після того як намотав понад десять кіл над Харківською областю. Однак стало відомо, що у Києві він сів лише на дозаправку, а далі прямуватиме до Харкова. Близько 12:00 літак приземлився у Харкові

Співробітники Держприкордонслужби оформили 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю. На його борту літака - 22 особи – члени екіпажу і супроводжувального медперсоналу, а також 72 пасажири.

Серед пасажирів, які будуть направленні на обсервацію, 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Рики, Чорногорії, Панами та Ізраїлю).

Тим часом, вранці 20 лютого місцеві мешканці перекрили дорогу у селищі Нові Санжари Полтавської області, куди мають привезти евакуйованих з Китаю українців. Пікетувальники заявили, якщо евакуйованих привезуть у Нові Санжари, то будуть "палити шини, лягати під колеса, перекривати державну трасу". 

Пізніше стало відомо, що у Нових Санжарах між поліцією та місцевими жителями сталася сутичка.

Для припинення правопорушення працівники поліції встановили більше 10 найбільш агресивно налаштованих людей, роз'яснили їм юридичні наслідки вчинення протиправних дій та провели превентивні бесіди.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація