Пенсіонерам, що працюють, підвищать пенсії: коли можна буде отримати та які будуть виплати

Дата публікації
Перегляди
126к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Пенсіонерам, що працюють, підвищать пенсії: коли можна буде отримати та які будуть виплати

Коли підвищать пенсії працюючим пенсіонерам

У березні, коли багатьом пенсіонерам проіндексували пенсії, пенсіонерам, які продовжують працювати, її не підвищили. Формально ці пенсії підвищили у квітні, а виплачуватимуть влітку. Чому виплатять лише влітку та як будуть нараховувати - у матеріалі ТСН.ua

Понад 3 млн українським пенсіонерам, які  продовжують працювати, на пенсії у квітні проіндексували пенсії. Однак нарахування та реальне підвищення вони зможуть відчути, коли отримують пенсії у липні. Пов'язано це з термінами здавання податкової звітності.  Доки її не надали, не можна  зрозуміти хто із пенсіонерів працював, яку зарплату, з якої платився Єдиний соціальний внесок, отримував. Коли ці відомості надійдуть у податкову та Пенсійний фонд, тоді та можна буде перерахувати пенсії. 

Як будуть нараховуватися пенсії пенсіонерам, що продовжують працювати

  • Пенсіонерам, що працюють на пенсії, пенсії перераховують раз на два роки. Тому, підвищену пенсію отримують ті пенсіонери, які вже попрацювали 2 роки після виходу на пенсію або якщо пройшло 2 роки після попереднього перерахунку пенсії.
  • Пенсію за збільшенням стажу перерахують усі пенсіонерам, які працюють.
  • Пенсію із зарплати перерахують тим пенсіонерам у яких зарплата зараз значно вища за ту, яку вони отримували при виході на пенсію. Якщо зарплата, яку отримує пенсіонер, зараз нижча за ту, яку отримував під час виходу на пенсію - сенсу перераховувати не має, бо вона виявиться нижчою ніж ту, яку отримує зараз.
  • Отримувати цю пенсію пенсіонери зможуть від липня.
  • Оскільки пенсії були підвищені у квітні, у липні пенсіонери, що працюють, зможуть отримати чотири доплати: за квітень, травень, червень і липень. 

Читайте також:

Наступна публікація